به گزارش مشرق، کیهان در ویژه های خود نوشت:
روزنامه آرمان از قول محمدقلی یوسفی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی نوشت: دولت به حامی سرسخت بورس تبدیل شده؛ زیرا هر معاملهای که در این بازار صورت میگیرد، دولت از طریق مالیات، درآمد کسب میکند.
یکی از اشکالاتی که دولت نادیده میگیرد و یا به عبارت بهتر از آن حمایت هم میکند این است که بر اساس قیمت دلار داراییهای خود را ارزیابی میکند. این موضوع در تمام بازارها حکمفرماست.
بهعنوان مثال پرایدی که در بازار هفت میلیون تومان قیمت داشت، اکنون به بهانه نرخ دلار ۷۰ میلیون تومان در بازار فروخته میشود؛ یعنی ۱۰ برابر قیمت اولیه. در بورس هم شاهد چنین روندی هستیم. ارزش سهام شرکتهای مختلف بر اساس نرخ دلار بالا میرود و این توهم بین سرمایهگذاران به وجود میآید که شرکتهای بورسی سودده هستند.
از ابتدای سال هم تبلیغات گستردهای هم برای ورود مردم به بورس صورت گرفته است. دولت در اینجا دیگر چشم خود را بر شفافیت بازار سرمایه بسته و دیگر سود و زیان شرکتها مشخص نیست. این شرکتها ارزش سهام خود را بر اساس دلار در نظر میگیرند، اما دولت آب، برق، گاز، تلفن و حتی مواد اولیه پتروشیمی را برای این شرکتها ارزان و یارانهای محاسبه میکند.
این شرکتها هم بر اساس ریال هزینه اولیه خود، ازجمله حقوق کارگران را میپردازند. مشخص است زمانی که هزینه ریالی باشد و درآمد دلاری، شرکت در ظاهر سودده میشود. در حالی که اگر دولت بیطرف باشد این شرکتها را مجبور میکند سهام و محصول خود را ریالی عرضه کنند.
در واقع مردم به دولت مالیات میپردازند، تا دولت به رایگان آن را در اختیار شرکتهای رانتی قرار دهد و همان شرکتها با استفاده از این مالیاتها کالا تولید کنند و با منشا دلار ۱۷۰۰۰ یا ۱۸۰۰۰ تومانی به دست مردم برسانند.